Tarım ve Gıda Bilimi, tarımsal uygulamaların ve gıdanın çiftlikten sofraya taşınmasıyla ilgili uygulamaların üretkenliğini, kalitesini ve güvenliğini geliştirmeye odaklanan bir çalışma alanıdır.
Birçok lise ve üniversite, bazı teknik okullar ve teknik kolejler gibi bu alanda eğitim vermektedir. Bu alanda çalışan birçok kişi, Tarım ve Gıda Bilimleri alanında lisans derecesine sahiptir, ancak bu alandaki liderlerden bazılarının üniversite dereceleri vardır.
Tarım ve Gıda Biliminin Özellikleri Nelerdir?
Bu çalışma alanı oldukça geniştir. Tarım ve gıda bilimi şu konuları içerir: Tarımsal uygulamalar, ekin verimleri, hasat bitkileri, ekinlerin taşınması, çiftliklerde, ulaşımda ve pazarlarda gıda güvenliği, paketlenmiş gıdaların hazırlanmas, hayvancılık, et arzının güvenliği, gıda hazırlamak, ve beslenme. Tarım ve gıda biliminde çalışan biri, yeni meyve çeşitleri geliştiren deneysel meyve bahçesinden dondurulmuş yemekler yapan bir şirkete kadar her yerde bulunabilir.
Tarım ve gıda biliminin bir yönü de gıda güvenliğidir. Güvenli ve güvenilir bir gıda arzı, yalnızca vatandaşların sağlığı için değil, aynı zamanda ulusal güvenliğin de önemli bir yönüdür. İstikrarsız gıda kaynaklarına sahip ülkeler, sınırlarının dışından gelen ithalata, yardıma ve diğer yardımlara bağlı olabilir ve bu da onları güvenlik risklerine maruz bırakabilir. Bu riskler, gıda fiyatlarını sıradan insanların temel ihtiyaçları karşılayamayacak kadar yükselten aşırı yüksek ithalat fiyatlarından, hükümetlerle gıda yardımı sağlayan kısıtlayıcı anlaşmalara kadar uzanıyor.
Tarım ve gıda bilimleri aynı zamanda beslenme, gıdanın toplumdaki ve halk sağlığındaki rolü ve halkı gıda konularında eğitmekle de ilgilenir. Eğitim, okullarda beslenme tavsiyelerini, yemek pişirme sınıflarını ve okullarda ve gıda hazırlama ve servis kuruluşlarında gıda güvenliği konularında eğitimi içerir. Diğer gıda bilimi işleri, yeni ürünler geliştirmek, gıda pazarlama kampanyaları üzerinde çalışmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek için arazi kullanım politikaları geliştirmek gibi şeyleri içerebilir.
Tarım ve gıda bilimi alanında birçok kişi ya gıdanın kendisi ya da çiftçilik uygulamaları ile ilgilenmektedir. Bununla birlikte, bu alan, genetik mühendisliği gibi alanların yanı sıra, tarım uygulamalarının iyileştirilmesinde bu kültürlere nasıl yardım edilebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için farklı kültürlerin gıda ve gıda konularına nasıl yaklaştığının incelenmesi olan antropoloji gibi konuları içerdiğinden, bu ilgi alanları gerekli değildir.
Yorum Gönder